Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 
 
 

TIEDOTE  METSÄSTYS- JA PALVELUSKOIRIEN ROKOTUKSISTA                                               

Lain mukaan metsästyskoirien ja viranomaisten palveluskoirien on oltava rokotettuja raivotautia vastaan .  Ensimmäinen raivotautirokote  on voimassa 1 vuoden.   Tämän jälkeen  koira on rokotettava   kahden vuoden välein raivotautia vastaan .

Suomen Kennelliitto on hyväksynyt näyttelyihin ja kokeisiin raivotautirokotteen voimassaoloajaksi  2-3 vuotta riippuen käytetystä rokotteesta.  Sallassa v. 2010 rokotetuille metsästys- ja palveluskoirille rokotustodistuksiin on merkitty virheellisesti raivotautirokotteen voimassaoloajaksi   3 vuotta, mikä koiranomistajien tulisi huomioida jatkossa. Kun koiran rokotuksista on kulunut 2 vuotta, niin omistajan tulisi soittaa eläinlääkärille ja selvittää onko raivotautirokotteen uusiminen ajankohtaista vai onko rokotteen voimassaoloon tullut muutosta.

Koirat rokotetaan lisäksi penikkatautia, parvoripulia, maksatulehdusta ja parainfluenssaa vastaan 3 kk, 4kk ja 1,4 vuoden ikäisenä (nelosrokote). Tämän jälkeen 2-3 vuoden välein.  Näyttelyihin ja kokeisiin vaaditaan voimassaoleva raivotauti- ja nelosrokotus.

   

Sallassa 26.8.2010

Pirjo Korhonen

Sallan kunnaneläinlääkäri

 

Metso